rühmatöö

Teemat vaalida oli lihtne, õnneks õpetajad andsid kindlad juhised ja kitsa valiku. Koos min u rühmakaaslastega Sigrid Tani ja Hetty Nõmmann tegime koha google drive dokumenti ja ekoolikotis kausta kuhu panna kõik meie mõtted. Alguses me kohtusime facebooki massengeri kaudu ja tegime ajurünnaku, et selgitada mis me üldse arvame rühmatöö kohta kuidas saime aru mis on vaja teha jne.

Meie rühmatöö teemaks sai siis “Raalmõtlemine lasteaias” ja otsustasime, et teeme materjalid õpetajate jaoks ehk siis selgitame kõigepealt õpetajatele raalmõtlemist niimoodi, et nad võivad oma uued teadmised kasutada oma töös.

Selle jaoks, et lihtsustada endale töö me koha jagasime oma vahel kausta peatükid ja teemasid ,siis igaüks sai rahulikult tema oma osa, aga me pidevalt rääkisime läbi messengeri ja tegime veel paar korda kohtumist ka. Kõige raskem oli leida aega, et tegeleda selle tööga. Sest distantsõppe, töö, pereasjad ja teised ained ülikoolis võtavad hästi palju aega ja jõudu. Alguses hästi palju lugesime erinevaid atikleid teema kohta. Googeldasime ja arvestasime õpetajate poolt soovitud materjale. Proovisime enda jaoks selgemaks teha, mis asi on raalmõtlemine. Õnneks loengu ajal oli võimalus küsida ka õpetajatel . Kohe esimene küsimus oli :Kas raalmõtlemine ja algorütmiline mõtlemine on üks ja sama?( küsimus tekis peale artikli lugemist )

Mardi vastus: Pole! Algoritmiline mõtlemine ainult osa raalmõtlemisest . Aga eestikelsed materjalid pigem tõlkivad raalmõtlemist nagu alroritmiline mõtlemine. On vaja vaadata sisu. 

Ühel hetkel mina hakkasin tundma, et ei saa aru kuhu suunda liikuda ja kõik mõted läksid sassi. Mulle väga aitas õpeta jaga Mart Laanperega rääkimine ja tema samuti jagas minuga TeaEdu4CT materjale kus oli teooria kohta esitlusi, tunnikavad ja soovitused õpetajatele.

Raske oli rahulikuks jääda ,eriti kui tähtaeg tiksub . Mina ole kiirustaja, kelle jaoks on väga oluline koha midagi alustada ja hakata tegutseda ja mind paneb närvi see, et ma pean ootama millal minu rühmakaaslased lõpetavad oma osa. Aga kuna meil on kogu aeg tugev side õpetajatega, kes palusid mitte üle pingutama ja oli võimalus ka suhelda messengeriss ja goole drives jagada oma muljed loetud aktiklite kohta ja mõelda koos, siis lõpuks ometi rahunesin mina maha ka

Niimoodi sujuvalt voolas meie töö. Pean tunnistama, et pole veel lõpuni tehtud, aga juba võib midagi kasutada.

Avaldanud: markisa23

Õpin informaatikaõpetaja erialal TLUs

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: