“A History of Teaching Machines ” T. Benjamin, Jr. Texas

Antakse ülevaade arvutiõpetuse ajaloosse ehk siis kuidas õpetada arvuti abil . 

Esimesega on toonud Pressi töid ja artikleid ja räägitakse sellest, et  tema tööd jäi kuidagi märkamata võrreldes Skinneri tööga.

Tulemusena oli siis Borringu raamat arvutiõpetuse ajaloost, milles ta võrdles erinevaid masinaid . Ühesõnaga väga pikal artiklis kirjutatakse sellest, et kes siis oli esimesena kasutas õpetava masina . Ja nagu kõik inglismaal, pole oluline kes oli esimene, aga oluline kes tegi patenti.  Kõige esimene patent oli registreeritud 1809 aastal nagu lugemise õpetamise meetod.  

Järgmisena oli Pressey masin esitatud 1824 aastal(küsimus ja 4 vastusevarianti)  .  Aga Pressey masinad ei leidnud ostjad. Samuti tema raamat ja uurimused oli märkamata jäänud enne kui mõned teadlased hakkasid oma uurimistööd teha 1962 aastal Skinner arvas et haridus polnud valmis kasutada Pressey masinad. 

Sõja ajal  filmid kasutati õpetliku eesmärkidega , sellest tekkis hiljem TV õpekanal. Aeg peale Teise maailmasõda muutis suhtumise arvutite kohta ja kooli ilmusid esimesed masinad.  Muidugi oli suured plaanid ja isegi räägiti et õpikud ja raamatud kaovad ära (see meenutab mulle ühte nõukogude aja film, kus ajakirjanik rääkis et tulevikus televiisor asendab kõiki). Oli teadlased kes kirjutas et sellised masinad on ohtlikud. (Kas võivad masinad õpetajad asendada`) õpetajad ka kartsid kaotada oma töö. Psühholoogid jagunesid kahte rühma poolt ja vastu. aga 1960 a. lõpu kiire masinate areng ja müük oli peatunud. 

70-80 aastatel arvutid oli kallid ma mitte eriti “sõbralikud” kasutajate jaoks.aga juba 1980 aastate lõpu kiire tehnika areng muutis seda. Arvuti täiendab õpetaja tööd, aga segavad tehnilised probleemid (puuduvad vajalikud programmid).

Kuna ma varem ei tundnud suurt huvi arvutite ajaloo vastu, siis oli huvitav lugeda ja teada saada kuidas arenes arvuti kasutamine koolis.

Avaldanud: markisa23

Õpin informaatikaõpetaja erialal TLUs

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: